Третият най-голям джакпот в историята на САЩ намери своя късметлия. Единичен

...
 Третият най-голям джакпот в историята на САЩ намери своя късметлия.
Единичен
Коментари Харесай

Колко данъци ще плати спечелилият 768 млн. от лотарията в САЩ

 Третият максимален джакпот в историята на Съединени американски щати откри своя късметлия.
Единичен билет, закупен в Уисконсин, е познал всички шест цифри от
лотарията Powerball, печелейки сумата от 768.4 млн. $. Който и да е притежателят на тази хартийка, животът му занапред ще му предложи вълнуващи прекарвания.

„ Всеки, които купува билет мечтае да завоюва гигантския
джакпот, само че никой действително не има вяра, че ще завоюва, заради което няма проект какво да прави ”, споделя Джейсън Кърланд, сътрудник в адвокатската адвокатска фирма Rivkin Radler, предава CNBC.

„ Когато получа в началото позвъняване от победител, мога да чуя вълнението в гласовете им ”, споделя юристът, който оказва помощ на спечелилите в
лотарията с ръководството на облагата. „ Много от тях даже не ми споделят същинското си име в началото ”, добвя той. 

Джакпотът, който автентично възлизаше на 750 мнл. $, се увеличи леко заради мощните продажби на билети. Шансовете за облага на внушителната сума бяха 1 към 292 милиона.

Разбира се, спечелилият няма да прибере цялата сума. Независимо дали ще избере да прибере парите едновременно (сумата е по-ниска при тази опция) или да ги получава на порции в границите на три десетилетия, налозите ще изядат огромна част от облагата.

Организаторите на лотарийната игра ще приберат 24% от сумата за покриването на федералните налози. Освен това, най-високата данъчна ставка планува данък в размер на 37%, което значи, че спечелилият ще би трябвало да заплати даже повече от плануваните за федералните данъци. Щатът Уисконсин също ще прибере част от облагата. 

Опцията за приемане на парите в брой, която избират множеството спечелили, възлиза на 477 млн. $. Данъкът от 24% ще понижи сумата с 114.5 млн. $.

Ако приемем, че спечелилият няма право на данъчно облекчение, то федералните ще прибавят още 13% към данъка или 62 млн. $. Така общо 176.5 млн. $ ще отидат в ръцете на Чичо Сам.

Освен федералните налози, щатът Уисконсин също ще прибере 7.65% от сумата или 36.5 млн. $.С оглед огромната сума насъбрана като
джакпот, специалистите настояват, че е изключително значимо да се разчита на експерти, които да оказват помощ на спечелилите с заплащането на налози и избирането на най-изгодната скица за ръководство на облагата.

„ Големи отговорности идват с такава сума пари ”, споделя финансовият пълководец Дан Рут от Exencial Wealth Advisors. „ Важно е да се заобиколите с първокласен екип, които да работи за вашите най-хубави ползи ”, прибавя той.

Не на последно място, спечелилият в
лотарията ще би трябвало да разкрие идентичността си, защото законите на Уисконсин не разрешават тези късметлии да останат анонимни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР